"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

З любов'ю до України

     «Хто шанує батька й матір, береже традиції і звичаї народу, той справжній патріот,» - говорять в народі. В підтримку кращих українських традицій учні та вчителі школи 17 травня долучилися до проведення Дня вишиванок. Цього дня всі були в яскравих вишиванках, а дівчата ще й у різнокольорових бантах та віночках; школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

     Хоча це і не офіційне державне свято, та для нас це день національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння українського вишитого одягу та об’днати народ.

     «Вишиванка – це наша національна гордість,» - так сказали учні школи, які створили на подвір’ї школи символічне серце, продемонструвавши свою любов і шану до українського оберегу. Адже ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров'я і краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті.

     Виконуючи хореографічну композицію «Україна – сонце», група дівчат засвідчили глибину безмежної любові до Батьківщини.

     По класах відбулися виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію свята та вишиванки, значення кольорів і узорів, та їх оберегову силу.

     Проведення такого свята ще раз довело, що вихованці школи разом зі своїми батьками та налаштовані на збереження культури, звичаів і традицій свого народу.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: "День вишиванки (2018 рік)".