"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Вшанування пам’яті героїв Майдану.

       Минає три роки після другого Майдану в Україні, іменованого Революцією гідності. Ці події були викликані спротивом суспільства проти відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та надмірної концентрації влади в руках Президента, його оточення. Мирний характер протестів переріс у збройне протистояння. Свідомі українці відстоювали лютневими днями і честь, і гідність, і власне життя. Злочинна влада застосувавши зброю обірвала життя більше ста людей. Їх навали Небесною сотнею. А в життя кожного українця прийшли поняття: згуртованість, смерть, самопожертва, стійкість в оновленому змісті.

      Сила духу тих, хто був на Майдані змінили хід історії нашої держави. Додалися трагічні сторінки пов’язані з анексією Криму, воєнними подіями на Сході.

      Вони доводять, що незалежність, свободу та гідність можна добути тільки у боротьбі. То ж, давайте хвилиною мовчання вшануємо пам'ять героїв Майдану.

      Болить сьогодні зранена душа України. Оріхівщина пишається своїми мужніми воїнами, які відстоювали цілісність рідної країни. Надійною підтримкою їм є міцна армія небайдужих людей нашого краю. Про їх благородну справу створено фільм «Захисникам України та волонтерам присвячується».

      В день вшанування пам’яті героїв Небесної сотні у вестибюлі школи було встановлено почесну варту. На щотижневій  лінійці виступила член ради музею, учениця 9 класу, Рогозіна Оксенія  з повідомленням про історичні події, які відбулися на Майдані в лютому 2013 року. Учні та вчителі вшанували пам’ять героїв Небесної сотні хвилиною мовчання.

     Детальнішу інформацію ви можете переглянути а посиланням Небесна сотня.