"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Всеукраїнська акція «Годівничка»

      Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, обласні, міські, районні центри організували та провели Всеукраїнську природоохоронну акцію «Годівничка». Акція проводиться щорічно протягом вересня – квітня, починаючи з 2009 року.

      Акція започаткована з метою виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни. Головними завданнями є: ознайомлення з видовим різноманіттям зимуючих  птахів своєї місцевості, надання учням знань з біології птахів, аспектів їх підгодівлі, оволодіння методиками визначення, спостереження та обліку зимуючих птахів, розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація до їх охорони.

      Для підтримки зимуючих птахів нашої місцевості на території школи було встановлено 2 годівниці.  Птахи мають дуже велике наукове, виховне й естетичне значення. Вони є об'єктами наукових досліджень, моделями для вивчення біологічних процесів, чудовою прикрасою лісів, полів, лук, - невід'ємною, складовою частиною рідної природи. Для підтримки та охорони зимуючих птахів  були організовані класи, які будуть спостерігати, підгодовувати та слідкувати за годівничками учні 1-х класів (класні керівники Савченко Н.О. та Демидьонок О.В.) та учні 10 класу (класний керівник Московка С.В.).