"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Вірний присязі

     Щодня чуємо новини зі сходу України, розповіді про бійців, котрі у найважливіший час для нашої держави не злякалися і пожертв ували собою заради своєї Батьківщини. В цей момент розумієш, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії українського народу не просто словами з Національного Гімну. Для багатьох людей, а особливо військовослужбовців, які боронять східні кордони України, - це стан душі.

     Наш земляк учасник антитерористичної операції капітан Олександр Олександрович Назаров є одним із них. У 1983 році закінчив 10 клас у нашій школі

     У 1988 році, після закінчення Харківського вищого військового авіаційного училища радіоелектроніки, пішов на строкову військову службу. Служив на кордоні  х Придністров’ям у військах зв’язку та радіотехнічного забезпечення, отримав звання капітана. Працював інженером-електронником , потім захистив категорію інженера-програміста, трудився в Оріхівському райвідділі міліції, Оріхівському відділенні УДППЗ «Укрпошта», районному відділі освіти, викладав інформаційні технології в Оріхівському ліцеї. З 2007 року О.О. Назаров працює у ВАТ «Запоріжжяобленерго» майстром  ( служба техобслуговування   приладів  обліку ).

     Для більшості людей життєві події, ситуації, навіть незначні, залишають свій відбиток у  душі та серці, деякі здатні зміни думки, ставлення до навколишнього  світу. Що вже говорити про стан душі Олександра Олександровича, який рівно рік, один місяць і 16 днів відслужив в зоні проведення АТО…

     До армії був призваний під час третьої хвилі мобілізації – 24 липня 2014 року. Служив в 55-й артилерійській  бригаді, противотанковому дивізіоні ( довідково: протитанковий артилерійській дивізіон признається для  знищення танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти та інших бойових засобів противника ). Пройшов Гнутове. Попасне. Брав участь у бойових діях.

     Про героїзм своїх  побратимів – солдатів-протитанкістів Олександр Олександрович готовий говорити  дуже багато! «Це по справжньому героїчні люди . У будь-яку хвилину  вони готові віддати життя  за Україну. І це не просто слова! Готовність віддати життя дорогого коштує… Протитанкісти – це окрема каста людей, і я вдячний Богу, що мені довелося служити з цими героями», - розповідає він.

     Які почуття вирують в душі Олександра Олександровича ? «Сум і біль, - відповідає він. Сумно і боляче від того, що сьогодні доводиться переживати рідній країні. Вдячний долі, що протягом  життя   мені  зустрічалися добрі люди, та не можу зрозуміти звідки ж в нашій країні стільки негативу7… Та попри все я вірний присязі , яку дав народу України, і захищатиму свою Батьківщину! Тут доречні слова з пісні : «Ми  переможемо, Господь нас поважає!»

       О.О.Назаров прийняв рішення повернутися в зону АТО, і заключив контракт  зі Збройними   силами України .

      Олександр Олександрович Назаров нагороджений заохочувальною відзнакою начальника Генерального Штабу – Головнокомандувача Збройних сил України – нагрудним знаком «Учасник АТО». Ним можуть пишатися земляки, своїм батьком пишається син. Олександр Назаров – студент Львівського військового університету. У всьому Олександр підтримує батька і наслідує його героїзм.