"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Велопробіг до місця бою

     Минули десятиліття після жахливих подій Другої світової війни, але ми свято бережем світлу пам'ять про загиблих у тих боях. Кожного року, до дня визволення нашого села від загарбників, проводиться туристичний велопробіг по місцях бойової слави. Не виключенням стало і 17 вересня цього року. Учні 10 та 11 класів під керівництвом вчителя основ здоровя Васильченко Л. І. здійснили велопробіг до пам’ятного знаку на місці бою 150-го гвардійського артилерійського протитанкового полку за визволення с. Мала Токмачка.

     Відстань велопробігу – 12 км. Але всі учасники велопробігу прагнули спробувати подолати той відрізок шляху, який свого часу пройшли наші воїни-визволителі.

     Проїхали одне поле, друге, третє…. Йде косовиця. Збирають насіння соняшнику. Світить сонце. Життя прекрасне. І під’їжджаючи до пам’ятного знаку, учні все більше усвідомлювали, кому ми повинні завдячувати цим. Що ми можемо зробити? Саме мале: пройти цим шляхом, упорядкувати територію, вшанувати пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів.

     Головне, що цей велопробіг не залишив нікого з учасників байдужим, сприяв збереженню історичної пам’яті про  буремні роки війни. 

Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: "Велопробіг до місця бою" (2015)