"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

В навчальний рік з новими силами

     Ось і закінчилося тепле літо, а попереду навчальний рік, наповнений новими цікавими подіями. Першого вересня всі школярі відправляються в школу на свято Першого дзвоника. Його ще називають Днем знань. Учні одягають  ошатний одяг, вибирають гарні букети квітів для  улюблених вчителів і збираються всі разом на шкільній лінійці.

     Сьогодні з порога нашої школи чути музику і вітальні слова. Все дуже хвилююче, особливо для 31 маленького першокласника, яким тільки належить знайомство зі шкільним життям, з усіма її радощами і прикрощами. На їхніх обличчях видно одночасно і хвилювання, і нетерпіння. Їх чекають нові друзі, цікаві предмети, ігри, спілкування, а також  вирішення складних завдань. Протягом 4 років поруч з ними будуть їхні перші вчителі –молоді, завзяті, лагідні, талановиті, добрі, Демидьонок Оксана Володимирівна та Савченко Наталія Олександрівна, які навчать   розуму, бачити і розрізняти добро і зло, дарувати людям радість і щастя. Разом з ними вони помандрують незвичайними стежками в Країну знань!

     Перше вересня – особливий день і для випускників, адже це їх останній Перший дзвінок, а вже на наступний рік вони стануть студентами університетів і технікумів, вступивши у доросле життя.

     Вже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь у шкільних конкурсах: «Учень року», «Лідер  року»,  «Кращий спортсмен року»,  «Кращий  клас по самообслуговуванню», «Кращий читач року», «Кращий щоденник року». А для молодших школярів протягом багатьох років проводиться гра-подорож. В цьому навчальному році вона проходитиме під назвою «Діти України – майбутня гордість нації». Цю традицію ми продовжимо і в 2015-2016 навчальному році. Переможців шкільних конкурсів вже чекають нагороди.

     З гордістю і натхненням працюють в нашій школі вчителі. За шкільною традицією відзначаємо ювілярів-працівників: Гамову Тетяну Василівну педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» становить 35 років. Сапка Сергія Васильовича педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» становить 35 років. Черевату Людмилу Миколаївну трудовий  стаж роботи в нашій школі становить 25 років. Пругло Ольгу Дмитрівну трудовий стаж  роботи в нашій школі становить 20 років. Маслак Тетяну Анатоліївну трудовий стаж роботи в нашій школі становить 20 років. Іщенко Ольгу Миколаївну педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» Ольги Миколаївни становить 15 років. Борисенка Олександра Юрійовича педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» Олександра Юрійовича становить 5 років. Нині Олександр Юрійович призваний до лав Збройних Сил України і знаходиться при виконанні службових обов’язків. Подяка  йому буде передана за місцем служби.

     У народі кажуть: «Де народився, там і згодився». Саме тому сьогоднішній день був визначним і радісним святом для наших молодих колег, адже він знаменував початок педагогічної діяльності, досягнення нових успіхів на освітній ниві. Отже, в цей день ми вітали і радісно прийняли  у нашу велику , дружню шкільну родину випускницю Малотокмачанської школи 1986 року, вихователя групи продовженого дня – Остряницю Олену Дмитрівну; випускницю 2005 року, вчителя хімії та біології – Сиротенко Юлію Сергіївну, випускницю 2011 року, вчителя іноземної мови - Моругу Олександру Андріївну та  нашу односельчанку, вчителя початкових класів - Савченко Наталію Олександрівну .

     В цей урочистий День Знань ми з гордістю і честю відкрили ще одну експозицію шкільного історико-краєзнавчого музею під відкритим небом «Шкільні роки».  Право здійснити відкриття надалось: ветерану педагогічної праці, кавалеру ордена «Знак пошани» Касян Валентині Костянтинівні, ветерану педагогічної праці, нагородженої медалями «За трудову відзнаку» та «Трудову доблесть», Самаренко Ніні Іванівні та учню 7 класу Оберемку Олександру і учениці 6 класу Сковородці Катерині.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Свято Першого Дзвоника 2015".