"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Україна – це ми»

     23 вересня в приміщені Оріхівського будинку культури  відбулася музична  вистава Запорізького обласного  академічного театру  молоді (ТЮГ) «Україна — це Ми» з нагоди святкування 240-річчя м. Оріхова і 72 річниці визволення району. Цю напівфантастичну-напівміфічну виставу мали можливість переглянути 27 учнів 6-8 класів нашої школи.  

      Персонажі вистави – туристи Владомир і Марічка, які шукали зілля для віщого старця-козака Вернигори. На їх шляху були і Водяник з доньками – українськими річками, і Мавки, і Степовик, але вони впорались із завданням. Дійшли діти до самої Говерли, набрали джерельної води, врятували сліпого орла, вилікували дерево. І все, що робили Владомир і Марійка – робили з любов’ю до природи, до рідного краю, у всіх їхніх діях присутня  душа.

  Вистава розкриває міфологічний світ України, красу і самобутність української культурної спадщини, розповідає про її дивовижних героїв, вчить щиро, відкрито шанувати та пишатися рідною країною – славетною Україною.

     По закінченню вистави учні мали змогу сфотографуватися з акторами, подякувати за гарний виступ.

  Ця поїздка також запам’ятається фотовиставкою фотографів-аматорів Оріхівщини «Ми – це Україна», присвяченої 24-й річниці незалежності України, яка знаходиться у приміщенні Оріхівської  райдержадміністрації.. Учні ознайомилися з фотовиставкою, до якої увійшли 52 світлини, що возвеличують рідний краю, його людей та історію. Дітям приємно було бачити на фотографіях своїх знайомих, односельчан, рідних. Захоплюєшся дитячою посмішкою, пишаєшся своїм народом, воїнами АТО і усвідомлюєш, що Україна – це ми!