"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Удосконалюємо англійську. Мовний табір

       З метою популяризації іноземних мов, підвищення рівня володіння учнями англійською мовою та сприяння розвитку навичок і вмінь її використання в реальних комунікативних цілях, в школі  вже  четвертий рік діє літній мовний табір. В цьому році в таборі працювало дві групи – молодша для учнів 1-4 класів та старша для учнів 5-8 класів.

       За період відвідування мовного табору учні молодшої групи «Relax and Learn»,  разом із вчителем Савченко Н.О. в ході колективної роботи над проектом розширили свої знання з теми «Holidays in Great Britain», повторили назви пір року, місяців, свят англійською мовою, ознайомились з необхідними фразами Functional language for Project work, складали слова із літер-пазлів, виконували словниково-логічні вправи, переглянули відео «Подорож місцями Британії», грали в ігри: «Twister», «Duck, duck, goose», «Snip, snap, snuri». Кінцевим результатом роботи став календар свят «Special days in Britain» зі сторінками: «Christmas», «St. Valentines Day», «Earset» «Mother’s day» «Summer Bank Holidays», «The Queens Birthday», «Father’s Day», «Bonfire Night» «Harvest Festival».

       Учні старшої групи  «Dream Land», разом із вчителями  Лісняк Ю.В та Біньковською О.С., протягом тижня із задоволенням брали участь в іграх «Будьмо знайомі», «Fishing», спортивних змаганнях, конкурсах, проектних презентаціях. Вони збагачували свої знання з англійської мови розв’язуючи ребуси, кросворди, вікторини, відповідаючи на питання «Мозкової атаки». Діти з цікавістю працювали над підготовкою матеріалів до стінгазети, охоче брали інтерв’ю та знімали відео-сюжети «Dream Land- present».

       Метою проведення тижня було не лише формування комунікативних навичок, а й навчання працювати у команді. Деякі учні відкрили себе по- новому, стали більш активними, розкутими, так як позаурочні види робіт дають таку можливість. За час роботи у таборі вчителі показали учням інший, відмінний від шкільного, стиль навчання, де наголос робиться на практичній частині і знаннях, які можна потім застосувати і в інших сферах життя. Усім учасникам літнього мовного табору сподобалась невимушена, творча атмосфера, дружнє ставлення один до одного та змога проявити свої таланти.

       Наприкінці тижня учні молодшої та старшої групи мовного табору разом з викладачами Лісняк Ю.В., Савченко Н.О. та  Біньковською О.С підготували і показали для вихованців пришкільного  табору відпочинку з денним перебуванням «Сонечко» виступ з презентацією календаря, виконанням  пісень англійською мовою «Love me like you do», «The jungle» та переглядом відео-сюжетів.

      Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Удосконалюємо англійську. Мовний табір (2018 рік).