"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Участь у тренінгу з Веб 2.0

     На весняних канікулах на базі КЗ «Оріхівська ЗОШ І-ІІ ступенів №3» проводився тренінг «Використання мережевих технологій Веб 2.0  в педагогічній діяльності» в якому взяли участь вчителі нашої школи Дунда А.В. і Кукса А.В. Тренер Дорошенко О.А. (методист РМК) ознайомила присутніх із можливостями платформи ЗапоВікі, Google, послідовністю створення і наповнення блогу на платформі Blogger, безліччю інтерактивних вправ для педагогічної діяльності.

    Платформа ЗапоВікі дає можливість об’єднуватися однодумцям, обмінюватися матеріалами, брати участь у обговореннях.

     Платформа Google існує не лише як пошукова система, вона має дуже широкі можливості: поштова скринька, географічні карти, онлайн-календарі, віртуальний дисковий  накопичувач, відеосервіс, робота з блогами.

     На тренінгу було дуже багато нового і цікавого, а саме головне актуального і корисного в  педагогічній діяльності. Карта знань на Bubbl.us дозволяє створювати діаграми та схеми. Ресурс LearningApps дозволяє створювати інтерактивні вправи: знайди пару, кросворд, вікторина, таблиця відповідностей, пазл і т.д. Ресурси Tagul та Imagechef дозволяють створювати хмари слів. Сервіс Glogster дозволяє створювати віртуальні плакати з текстом, фото і відео. Сервіс PuzzleCup дозволяє створювати кросворди, а сервіс JigsawPlanet – пазли. Створені завдання і вправи на перерахованих вище сервісах ви вможете переглянути на візитках, платформах ЗапоВікі.