"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Тиждень правових знань

        10 грудня людство відзначає Міжнародний День прав людини тому, що саме в цей день в далекому 1948 році було прийнято дуже важливий документ – Загальну Декларацію прав людини. Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством.

         В нашій школі пройшов традиційний Всеукраїнський тиждень права. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

         В рамках тижня у нашому навчальному закладі були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У школі оформлена тематична книжкова виставка в бібліотеці «Мої права – моє життя»,  для учнів 9, 10 класів був проведений квест «Правові шаради», для 11-го класу – мовно-правовий практикум «Складання правової термінології», для  2-4 класів учнями старших класів проведено правові ігрові перерви «Право в казці», для 5-7 класів – міні-захід «Суд над героями казок».

         В рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» для учнів 8 класу була організована зустріч-тренінг з представником Оріхівського районного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Запорізькій області Мякішевою А.В.

         Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюються на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку.

         Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Тиждень правових знань (2018 рік).

         Більше інформації за посиланням Зустріч з представником Міністерства юстиції.