"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні

     Малотокмачанська земля овіяна духом свободи, окроплена кров’ю наших пращурів, уславлена працею хліборобів і прекрасна будь-якої пори року своєю особливою, лише їй притаманною красою.

     Наше село – земля особливої долі, особливих людей, особливої історії. Історії легендарної, давньої, героїчної. 18 вересня відзначається  76 річниця з Дня визволення села Мала Токмачка від нацистських окупантів.

     Напередодні, 13 вересня, учні 10-11 класів  разом із вчителем Захисту Вітчизни здійснили велопробіг до пам’ятного знаку на місці бою 150-го гвардійського артилерійського протитанкового полку за визволення с. Мала Токмачка та пам’ятного знаку «Врятоване поле» загиблим односельчанам у роки Другої світової війни.

     14 вересня, в суботу, на шкільному стадіоні відбувся XІХ турнір з міні-футболу пам’яті Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого, а учні школи провели операцію «Світанок», привітавши старожилів села зі святом.

     Традиційно 18 вересня в школі проводиться загальношкільний збір Пам’яті, де згадали героїв-визволителів хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували полеглих односельчан в роки війни.

     З вітальним словом до присутніх звернулися директор школи Гамов О. Г., сільський голова Малахатка А. М., голова ветеранської ради Носенко А.М.

     Для учнів 1-их та 5-их класів директор школи провів екскурсію у шкільному історико-краєзнавчому музеї «Імена, які стали легендою». Для учнів 6 класу Домбровський В.М. провів урок історичної пам’яті «То рідної землі минула доля». Учні 7 класу разом із вчителем історії Гамовою Т.В. відправились у пізнавальну мандрівку «Пам’ятні знаки в нашому селі ».Для  восьмикласників була організована поїздка по місцях Бойової Слави на території Малотокмачанської ОТГ (педагогічний супровід здійснювали вчитель історії Домбровський В. М. та вчитель української мови та літератури Рябуха Л.В.).

    День села – це важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості. Таке свято дає громаді надію на краще життя і спонукає людей вірити в себе і свої можливості. До Дня визволення села Мала Токмачка було випущено екстрений випуск шкільної газети «Дзвінок».

     Пам’ятаймо! Ми – єдина країна! Попри всі негаразди, ми прагнемо одного – спокою, миру та чистого блакитного неба над головою.

    Фоторепортаж можете переглянути у фотоальбомі: Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні (2019 рік).

    Більше інформації можна переглянути за посиланням Тиждень доблесті, пам’яті, шани…