"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Трояндова насолода

     Влітку є багато рослин, які дуже гарні, коли квітують. Особливу увагу привертає до себе царівна квітів – троянда. Царівною її називають за красу і приємний запах. На території нашого навчального закладу висаджено майже 150 кущів цієї прекрасної квітки, і, щоліта вона починає радувати всих своїм неповторним, дивовижно-гарним цвітінням. Квітка троянди невелика, буває різних кольорів: рожева, біла, червона та жовта. Сама квітка має цікаву форму з багатьма бархатними та ніжними пелюстками. Її голівка міцно тримається на колючому зеленому стеблі з листочками. Вона має дуже приємний запах.  Троянда — справжня королева квітів.

     Найгарнішими квіти троянди вважаються  тоді, коли пройде теплий літній дощик чи вранці, коли сонечко вкриває квіти своїми променями, а краплинки роси мерехтять на пелюстках.  Всі учні, батьки, мешканці села милуються неповторною красою шкільного розарію, не зривають чарівних квіток, адже знають, що зірвана квітка не протримається довго і зів’яне,  а на кущі вона квітнутиме майже все літо.   

     Посадіть і ви свою квітку, догляньте її, отримаєте насолоду і задоволення. Саджайте квіти, творіть добро,  прикрашайте  рідну землю!

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: "Трояндова насолода" (2016 рік)