"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Троянда - царівна нашого подвір’я

     Як багато прекрасних речей нас пов’язує зі школою. Все здається нам тут рідним та близьким. На шкільному подвір’ї ми вперше зустрічаємось зі своїми однокласниками та першою вчителькою. Наше шкільне подвір’я дуже красиве та затишне. Його прикрашають каштани, ялинки, надзвичайно красиві клумби з квітами.

     Серед розмаїття квітів красується їхня царівна — троянда. Царівною її називають за красу і приємний запах. Вона підняла голову до сонця і почала розмовляти з ним.

     Троянда надзвичайно красива і ніжна. Яскраві пелюстки, вкриті маленькими прозорими краплинками роси, наче зібрав докупи чарівник, їх не можна порахувати. Товстенька ніжка впевнено тримає цю красу.

     А який божественний аромат має троянда! Тільки за один аромат ця квітка гідна королівської корони. Він привертає увагу яскравих метеликів, смугастих бджілок. Вони запасаються в троянди солодким нектаром. Троянда дарує навколишньому світові не тільки свою красу, вона до того ж корисна.

     Звичайно, на вулицях нашого мальовничого села можна зустріти безліч красивих різнокольорових троянд. Коли дивишся на них, вони наче запрошують зірвати їх. Саджайте квіти, прикрашайте землю!

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням : Троянда - царівна нашого подвір’я (2018 рік).