"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Талановитий керівник, музикант…

    Учнів завжди приваблюють сильні характери, які у вирі сирітського життя не загубилися, знайшли себе  і стали відомими людьми. Такою людиною є Віктор Васильович Грицаненко, який народився 8 грудня 1943 року у нашому селі. Рано залишився  сиротою. Його виховувала старенька бабуся, а дід Микола навчив його грати на баяні. Йому з дитинства  хотілося оволодіти духовими інструментами, тому після закінчення школи, служби в армії (служив у музичній роті) доля привело  його до Мелітопольського культпросвітнього училища. Мрія його здійснилася.

     Закінчив  Харківський інститут культури за фахом “Керівник оркестру духових інструментів”.  У 1970 році став завідуючим районним відділом культури на Мелітопольщині. За його  ініціативою у  Мелітопольському районі відкриваються в селах музичні школи.

     У  1976 році стає директором Мелітопольського культпросвітнього  училища, де  проявив себе як талановитий керівник,  музикант. Виступав у різних регіонах України та за її межами (Польща, Франція), на радіо, на телебаченні. Він нагороджений почесним знаком Міністерства культури, грамотами обласної ради. 6  серпня 2007 року був нагороджений почесним знаком «За розвиток Запорізького краю», 25 червня 2009 року йому присвоєно звання «Заслужений працівник культури України». Ось такі люди народились на нашій землі.