"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Талановита випускниця Малотокмачанської школи

     «Талановита  випускниця  нашої  школи», - так  з гордістю говорять про Галину  Дмитрівну Левченко вчителі  та випускники Малотокмачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

     Галина  Дмитрівна  Левченко (Кривило) народилася в 1947 році в селі Мала Токмачка. В 6 років  вступила до 1 класу Малотокмачанської середньої школи. В 1961 році закінчила 8 класів, продовжила навчання  у вечірній школі, при цьому працювала на Оріхівській швейній фабриці. Галина Дмитрівна закінчила Дніпропетровський навчальний комбінат  за професією закрійник жіночого і чоловічого верхнього одягу та легкого плаття.

     Співати почала з шкільних років, бо була активною учасницею художньої самодіяльності, комсоргом школи.

     В 1985 році в селі був організований   коллектив художньої самодіяльності, який в подальшому одержав звання НАРОДНОГО і називався  «Токмачаночка». В 1987 році до складу  народного хору ввійшла і Г.Д.Левченко, де вже співала її мати – Кривило Марія Павлівна. І ось уже 27 років  Галина  Дмитрівна  є беззмінним учасником народного хору, а на даний час є його  керівником. В 2007 році  Галина  Дмитрівна  Левченко нагороджена орденом Княгині Ольги третього  ступеня  за вагомий внесок у розвиток культурно-мистецької спадщини України, високу професійну майстерність та активну участь у проведені фестивалю мистецтв  України.

     І сьогодні Галина Дмитрівна є активним пропагандистом  народної пісні.