"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято вишиванки

     Висить рушник у хаті на кілочку, калина червоніє на столі, а біля неї – жовті колосочки, мов пустотливі братики малі, це все – моя земля, моя Вкраїна, це рук моєї матері тепло, і цей рушник, яким і дочку й сина Благословляє мати на добро.

     Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

     18 травня 2017 року в нашій школі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

     В акції взяли участь не лише учні 1-11 класів, а й вчителі школи. Протягом дня були проведені виховні заходи з даної тематики, а у вестибюлі школи учнями була створена справжня виставка української народної вишивки.

     Проведення такого свята продемонструвало, що учні школи разом відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.