"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято Першого Дзвоника

     Перше вересня – це свято мудрості й добра, сподівань і радості, успіхів і задоволення. Перше вересня – це свято віри в майбутнє, бо зерном знань живе Україна.

     Перше вересня – це свято величне, бо дружна шкільна родина розкриває свої обійми для першокласників, таких красивих, радісних і схвильованих. Цього року маленьких 33-х першокласників зустрічали Чубенок Світлана Юріївна та Орловська Валентина Миколаївна. Гордістю наповнилися серця всіх присутніх, коли урочисто лунав Гімн України та Гімн школи. Традиційно з вітальними словами до учнів та педагогів звернулися директор школи Гамов О.Г. та почесні гості: Досаєва Т.В.- завідуюча методичним кабінетом районного відділу освіти, Лавренко М.І.- депутат районної ради, Малахатка А.М.- сільський голова  села Мала Токмачка, Отець Іоан- настоятель Свято-Вознесенського храму, Чорний В.І.- начальник установи ОВК №88, Дунда В.В.-староста сіл Білогір’я та Новопокровки, Носенко А.М.- голова ради ветеранів села Мала Токмачка. За традицією на свято були запрошені також вчителі-пенсіонери. Від народного депутата Бандурова В.В. учням-першокласникам було вручено пам’ятні подарунки. Депутат районної ради Лавренко М.І.  вручив учням-першокласникам подарунки у вигляді шкільного приладдя.

     В цей день були вручені листи-подяки педагогам школи за сумлінну роботу, досягнуті успіхи в навчанні і вихованні підростаючого покоління та  з нагоди ювілейної дати педагогічної діяльності в нашій школі (Величко Ірині Миколаївні – педагогічний стаж якої в нашій школі становить 35 років, Панасенко Валентині Яківні - педагогічний стаж якої в нашій школі становить 20 років , Васильченко Лілії Іванівні - педагогічний стаж якої в нашій школі становить 15 років ), а також працівникам школи з нагоди ювілейної дати трудової діяльності (Клименко Валентині Миколаївні - трудовий стаж якої в нашій школі становить 20 років, Кічанову Олександру Олександровичу – трудовий стаж якого в нашій школі становить 10 років ).

     Сьогоднішній день був визначним і радісним святом для наших молодих колег-педагогів, адже він знаменував початок їх педагогічної діяльності. В цей день ми вітали і радісно прийняли  у нашу велику, дружню шкільну родину Супрун Альону Вікторівну – вчителя інформатики та Домбровського Віктора Миколайовича – вчителя історії.

     Свято дало старт традиційним шкільним конкурсам: «Учень року», «Лідер  року»,  «Кращий спортсмен року»,  «Кращий  клас по самообслуговуванню», «Кращий читач року», «Кращий щоденник року». А для молодших школярів протягом багатьох років проводиться гра-подорож. В цьому навчальному році вона проходитиме під назвою «Ми діти славної неньки України». Переможців шкільних конкурсів вже чекають нагороди.

     Право дати перший дзвінок було надано  учням першого класу – Олексієнку Артему, Пасічник Анні та учням одинадцятого класу -  Трегуб Анастасії, Лісняку Станіславу.  З рук одинадцятикласників малеча одержала букварі та "золотий" Ключ Знань.

     На лінійці учні школи вшанували пам'ять тих людей, хто величав нашу землю, завдяки кому наше життя зігріте сонячним світлом і безхмарною, мирною блакиттю небес. Право покласти квіти до меморіалу загиблим воїнам і памятного знаку заснування закладів освіти в нашому селі було надано учням – девятикласникам.

     І як завжди, не обійшлося без  театралізованого виступу наших юних акторів. Це було привітання від юних козачат та гумористична, цікава сценка про нові пригоди Лисиці Аліси, Кота Базиліо та Першого Вересня (ролі виконували: козачата – Войцеховський Костянтин, Каптур Микита, кошовий – Ілюченко Станіслав; Лисиця Аліса – Сковородка Катерина, Кіт Базиліо – Воронін Андрій, Перше Вересня – Крохмаль Анастасія).

     Завершилось свято проведенням єдиного уроку «Україна - європейська країна»

     Вітаємо всіх із початком вдалого підйому сходинками знань і бажаємо нових досягнень і перемог!

     Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланням: Свято Першого Дзвоника (2017 рік).