"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Шевченківські дні у школі

     І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно у нашій школі у цей весняний час звертаємося до постаті Великого Кобзаря.     

     Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

     Яскравим свідченням того, як високо вшановується ім`я Кобзаря, яка дорога Україні його творча спадщина, яка велика естетична і виховна сила його творчості  в школі проведено ряд цікавих та пізнавальних заходів: інформаційно-поетична хвилина “Тарас Шевченко: постать знана у віках”,  вікторина “Стежками творчості генія”, презентації “Т.Г.Шевченко: життя і творчість”, підготовка плакату «Шевченкова вишиванка», книжково-ілюстративну виставку “Маленьким про Великого Тараса”, поетичні  читання “Із скарбниці Шевченкових поезій”, засідання літературної студії «Надія» -“Шевченкове слово у віках не старіє”.

    Тарас Шевченко  пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.

     Дорогі учні! Хочеться вірити, що ви будете шанувати, читати й любити Шевченка. 

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі Шевченківські дні у школі (2018 рік)