"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Шевченківські дні у школі

      9 березня 2016 виповнюється 202 роки з дня народження видатного українського поета, художника і письменника, основоположника нової української літератури Тараса Шевченка. Він народився 9 березня 1814 року в селі Моринці Черкаської області (Звенигородський повіт Київської губернії) в сім'ї кріпака.

      У багатьох українських містах та селах  сьогодні пройдуть заходи присвячені пам'яті Шевченка. До пам'ятників поета покладуть квіти. В нашому навчальному закладі було  проведено  ряд заходів присвячених  цій даті. Для учнів нашої школи у вестибюлі  було організовано літературну виставку книг Т.Г.Шевченка та нумізматична  виставка під назвою «Образ і слово Тараса Григоровича Шевченка у нумізматиці»,підготували стіннівку з матеріалами, що відображають творчий шлях минулого. Майже в кожному класі, за навчальним планом,   на уроках української літератури вивчались твори Т.Г.Шевченка.

      Минають століття, але поезію генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка неможливо переоцінити. Вона була і є актуальною повік!