"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Шевченківські дні.

     Все минає та відходить у небуття , але пам'ять  вічна. Кожного року, в березні, ми вшановуємо пам'ять - Тараса Григоровича Шевченка.

     9 березня виповнюється 203 роки від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – українського поета, художника, мислителя. Кожне покоління сприймає поета по-своєму. Під впливом його живописного слова в нашій уяві постають яскраві картини, образи, а саме слово звучить, як пісня. Народ, сім’я, природа, життя, праця становлять для нього невичерпне джерело прекрасного.  Шевченко – центральна постать не лише в історії української літератури, а й у всьому культурному житті України.

       У школі до вшанування памяті Тараса Григоровича Шевченка відбулися "Шевченківські поетичні читання" для учнів 5-А та 5-Б класів, для 6,8,9 класів відбулися читання під назвою "Шевченківське слово", також відбулося засідання літературної студії "Надія", читання авторських поезій присвячених Кобзарю, конкурс малюнків під назвою "Поезії Шевченка очима дітей", конкурс читців на память та літературні диктанти по творчості Шевченка.

      До цього свята в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» (класи вечірньої форми навчання) при Державній установі «Оріхівська ВК (88)» пройшов позакласний захід присвячений вшануванню пам’яті великого Кобзаря.

     Учні прослухали віхи біографії великого митця та літературного діяча. З великим захопленням гортали сторінки найвищого почуття поета-кохання. 

     Фоторертаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Шевченківські дні (2017 рік).