"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Шануймо пам'ять загиблих Героїв - патріотів

      11 лютого 2015 року Президент Петро Порошенко Указом №69/2015 «Про вшанування  подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» установив в Україні День Героїв Небесної Сотні, який щорічно відзначається 20 лютого.

      В цей день згадуємо тих, хто загинув на Майдані у буремні дні Революції Гідності, хто повстав проти насилля, несправедливості. Їхні імена назавжди вкарбовані в серця українців, а пам'ять нагадуватиме про їхні відвагу, мужність і самопожертву в ім’я свободи.

     Майдан 2014-го став символом утвердження віковічного прагнення українського народу до справжніх демократичних цінностей. І за право їх здобути, за нашу свободу і оновлення країни  заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, більшість із них – молоді, сильні, ті, хто тільки починав жити. У списку небесних сотників – українці, вірмени, грузини, поляки, білоруси. Це були студенти, архітектори, юристи, будівельники, вчителі, підприємці, художники, програмісти… патріоти, яким небайдужа доля України.

      У  лютому  місяці  в школі відбулися заходи  щодо  вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Так у вестибюлі школи  було оформлено пам’ятну фотоекспозицію пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО. В класах проведено  тематичні години «Мужні захисники України на захисті ідеалів демократії та європейського майбутнього нашої держави». Для учнів  2-4 класів був організований черговий   етап гри-подорожі молодших школярів «В спорті сила, міць і гарт».  Члени ради  бібліотеки  підготували   книжкову виставку, організували поетичну годину «Ти не загинеш, Україно!» (засідання літературної студії «Надія»). Для учнів 7-11 класів пройшов конкурс творчих робіт «Я – за єдину Україну!»,  відбулася зустріч учнів школи з волонтером «Оріхів-Армії» Лобко Світланою Володимирівною, а на уроках художньої культури учні 9-11 класів переглянули відеозапис «Небесна Сотня – загиблі герої Майдану».

     У  дні пам’яті  учні школи вшанували  подвиг загиблих Героїв хвилиною мовчання,  було приспущено, на знак скорботи, державний прапор, що майорить на території школи.

     Додаткову інформацію можете отримати за посиланнями: "Зима, що нас змінила", "Правда Майдану", "Небесна сотня".