"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Село, що пахне хлібом

      1 червня  учні 1-х та 2-го класу мали змогу відвідати  сільську пекарню, засновану ТОВ «Мала Токмачка».  Під час екскурсії пекар -  Лідія Миколаївна  Чемерєва, випускниця нашого навчального закладу,  розповіла  учням    про те, як випікається хліб,  які обсяги його постачаються для організації харчування працівників ТОВ «Мала Токмачка», які хлібобулочні  вироби можуть придбати токмачани в магазині «Токмачаночка». Також Лідія Миколаївна ознайомила з технічним забезпеченням пекарні (машина для замішування тіста, печі, форми для випікання), особливостями готування та випікання хлібобулочних виробів.

     Під час екскурсії учні   дізнались, що робота пекаря складна та відповідальна, що  для того щоб випекти такі смаколики потрібно чимало зусиль та вмінь.

     По завершенню екскурсії учням школи  працівники пекарні подарували запашні булочки. Екскурсія до пекарні – ще одна сходинка у знайомстві з  професями, яка допомагає учням пізнавати світ професій та значимість кожної з них. А зараз  цьому маленькому сільському підприємству можна побажати лише успіхів і ще більшого розширення.