"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Робочий візит голови Запорізької ОДА

          З  робочою поїздкою в  Оріхівському  районі побував голова  Запорізької обласної державної  адміністрації К.І. Бриль. Керівника області супроводжували голова РДА   М.Г. Проценко, голова  районної  ради  Дудніченко К.В.

       Як зазначив Костянтин Іванович Бриль, мета його робочої поїздки – контроль за освоєнням  коштів, виділених  цього року з державного бюджету, ознайомлення з функціонуванням закладів соціальної сфери району, зустріч з представниками новостворених  об’єднаних  громад.

       Керівник  області   познайомився   з    роботою   комунальних   підприємств   селища Комишуваха,  ходом ремонтних робіт  в КЗ «Комишуваська   амбулаторія загальної сімейної практики».  У селі Таврійське ( колишнє Кірово )  відвідав відремонтований корпус геріатричного відділення  КУ «Таврійський будинок інвалідів».

      У нашому селі  Костянтин Іванович відвідав КУ «ДНЗ «Казка». Оглянув матеріально-технічну  базу  закладу, ознайомився з ходом робіт  по його реконструкції ( заміна вікон на другому поверсі ), вручив подарунок вихованцям закладу.  Потім голова облдержадміністрації Бриль К.І.  і  супроводжуючі його особи, поклали квіти  до реконструйованого нещодавно меморіального комплексу в центрі села, вшанували  пам'ять загиблих у роки Другої світової війни.

      Під час відвідування КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» очільник області ознайомився з результатами роботи закладу, організацією навчально-виховного процесу, функціонуванням закладу у період опалювального сезону  з урахуванням  комплексу  проведених робіт по  утепленню приміщень школи. Відвідавши шкільний історико-краєзнавчий музей, оглянувши експозиції музею під відкритим небом, схвально відгукнувся про спільну роботу педагогічного колективу закладу, учнів, батьків з питань організації навчально-виховного процесу.

      В актовій залі школи голова обласної державної адміністрації, керівники району зустрілись з громадським активом сіл Мала Токмачка  та  Білогір’я .  Висловив вдячність всім, хто бере активну участь у житті об’єднаної території.

      Окремо губернатор торкнувся питання децентралізації влади, яка була ініційована Президентом України. Акцентував увагу на тому, що Оріхівський  район – єдиний в області, де з  нового року не залишиться територій, які не об’єдналися  у громади.

      К.І. Бриль  запевнив, що обласна влада підтримуватиме громади, які об’єдналися  й надалі.  Більше того облдержадміністрацією вже створено агентство  регіонального розвитку, яке допомагатиме громадам в юридичних питаннях і завжди підкаже як правильно діяти. Сам на сам  зі своїми проблемами громади не залишаться.

      Під час зустрічі не обійшлось без питань від громадян, вони стосувалися землі. К.І. Бриль пояснив, що земельні питання найболючіші для нього, як керівника, адже піднімаються чи не на кожній зустрічі з жителями територій  області. Вирішення більшості таких питань ускладнює те, що  на сьогодні роботу Держгеокадастру обласна рада не в праві контролювати, але це питання часу. Та попри все, влада регіону відкрита для людей і завжди реагуватиме на проблеми та звернення громадян.

      Малотокмачанський сільський голова А.М.Малахатка подякував губернатору за підтримку і вручив подарунок.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі "Робочий візит голози Запорізької ОДА (2016 рік)"