"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Призначено нового голову обласної державної адміністрації

     Президент України Петро Порошенко призначив новим керівником Запорізької облдержадміністрації Григорія Вікторовича Самардака. Відповідний Указ від 6 квітня перед запорізьким громадсько-політичним активом оголосив перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук. Під оплески присутніх він вручив Григорію Самардаку посвідчення голови Запорізької облдержадміністрації. Високопосадовець також окреслив головні завдання, що стоять перед новим керівником регіону.

     - Насамперед,  хочу подякувати всім жителям Запорізької області. Ви вистояли проти агресії. Це заслуга кожного запоріжця. Запорізький край знаходиться між двома окупованими територіями - Донбасом і Кримом. Тому на вас лягає велика відповідальність. Це, в першу чергу, забезпечення миру в області, боротьба з корупцією,  створення умов для військовослужбовців, які демобілізуються, також забезпечення прозорого і відкритого надання субсидій після підвищення тарифів, забезпечення та створення умов для розвитку економіки. Тому вибір надійного керівника області є надзвичайно важливим не лише для Запоріжжя, але й для всієї України. У нас у всіх дуже багато роботи, але за нас ії ніхто не зробить. Григорій Самардак успішно керував областю останні місяці без єдиного заступника. І тому гарне підтвердження - ваші оплески, - заявив Віталій Ковальчук.

     Зі свого боку, новий голова обласної державної адміністрації Григорій Самардак подякував Президенту України за виявлену довіру та запевнив запорізьку громаду, що зробить усе заради благополуччя рідного краю.

     - Моє головне завдання, щоб у Запорізькій області панував мир та порядок. Зміцнення обороноздатності було, є і буде пріоритетом номер один. Немає нічого важливішого, ніж захист мирного життя наших земляків. Буду прагнути до того, щоб усі запоріжці незалежно від особистих переконань та політичної приналежності стали єдиною великою командою однодумців, яка буде розвивати Запорізький край. Знайте, що я завжди готовий простягнути руку партнерства кожному, хто налаштований на благополуччя рідної землі. Ми повинні зробити все, аби запоріжці розуміли, що влада не залишає їх наодинці з проблемами. Хочу, щоб усі усвідомлювали - попереду складний шлях. Але ми його подолаємо, - наголосив Григорій Самардак.

     Біографічна довідка: Народився 10 серпня 1971 року в м. Донецьк. Громадянин України.
Освіта повна вища: у 1993 році закінчив Донецький комерційний інститут, «Економіка та управління в торгівлі та громадському харчуванні», економіст – організатор.
1988 – 1993 рр. - студент Донецького комерційного інституту.
1993 – 1995 рр. - державний податковий інспектор відділу валютного контролю Державної податкової інспекції по Донецькій області.
1995 – 1996 рр. - державний податковий інспектор, старший державний інспектор валютної інспекції Державної податкової інспекції по Запорізькій області.
1996 – 1997 рр. - старший державний податковий інспектор, головний державний податковий інспектор відділу по контролю за валютними операціями управління валютного контролю Державної податкової адміністрації в Запорізькій області.
З вересня по грудень 1997 р. – головний державний податковий інспектор відділу по контролю за оподаткуванням доходів резидентів та нерезидентів зовнішньоекономічної діяльності управління валютного контролю Державної податкової адміністрації в Запорізькій області.
З грудня 1997 р. по травень 1998 р. - фінансовий директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Спільне Українсько-Китайське підприємство «ТИМАГ», м. Запоріжжя.
1998 – 2001 рр. - начальник кредитного управління, начальник відділу активно-пасивних операцій, начальник управління фінансового менеджменту Акціонерного комерційного банку «ІНДУСТРІАЛБАНК», м. Запоріжжя.
2001 – 2002 рр. - заступник начальника головного управління – начальник управління з питань паливно-енергетичного комплексу головного управління промисловості, енергетики, транспорту та зв'язку Запорізької обласної державної адміністрації.
2002 – 2003 рр. - заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації.
2003 – 2005 рр. - перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації.
З лютого 2005 р. по лютий 2006 р. - тимчасово не працював. 2005 – 2009 р.р - заступник Голови Правління – директор департаменту корпоративних та інвестиційних операцій, перший заступник Голови Правління Акціонерного комерційного банку «ІНДУСТРІАЛБАНК», м. Запоріжжя.
З 2009 р. по квітень 2014 р. - перший заступник Голови Правління Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний банк «ІНДУСТРІАЛБАНК», м. Запоріжжя.
З 23.04.2014  - перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації.
Позапартійний.