"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Привітання голови районної державної адміністрації

     Шановні захисники України, ветерани Збройних Сил, майбутні оборонці нашої держави, жителі Оріхівщини!

     14 жовтня ми вперше святкуємо День захисника України. Це свято, яке започатковано в такий нелегкий для країни час,  стало символом  нерозривного зв’язку усіх поколінь захисників України, єднання та згуртованості українського народу  перед сучасними викликами та загрозами.

   Воно нероздільно пов’язано із розвитком війська та військових традицій, на основі яких створюються моральні ідеали, принципи та переконання, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. А найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.

     Саме в день Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва   ми засвідчуємо свою повагу всім, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також згадуємо звитяги предків, які своїми ратними звершеннями здобули та відстояли нашу свободу та незалежність.   

     Цього дня ми вшановуємо всіх, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України, хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь в локальних воєнних конфліктах та миротворчій діяльності, сьогодні відстоює територіальну цілісність нашої країни.

     Сьогодні справа захисту української незалежності згуртувала і військових, і добровольців, і волонтерів, тому коло тих, кого ми вшановуємо як захисників України, включає не лише військовозобов’язаних, а й усіх громадян, які щоденною працею, професійною або волонтерською діяльністю,  наближають мир на нашій землі.

   Сучасні захисники територіальної цілісності та незалежності України продемонстрували справжню силу нескорених у війні з російським агресором. Саме під гаслом «Сила нескорених» цьогоріч Україна відзначає День захисника.      

     Нам, жителям Оріхівщини, є ким пишатися, є на кого рівнятися. Славетні бойові подвиги мешканців нашого краю надихають на нові звершення в благородній справі служіння рідному народові. Переконаний, що відвага і подвиг наших земляків назавжди збережуться в пам`яті прийдешніх поколінь. Пам`ятаймо про всіх наших земляків - захисників України!

    Щиро зичу всім міцного козацького здоров`я,  незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе здолати будь-які перешкоди! Нехай наші серця єднає незгасне світло віри і в усьому нам допомагає високе заступництво Пресвятої Богородиці. Щастя, миру і добра кожній родині!

     З повагою, голова райдержадміністрації М. Г. Проценко

    Детальнішу інформацію про загиблих воїнів в зоні АТО ви можете знайти тут "Пам'яті героїв Запорізького краю".