"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Проект «Вчимося жити разом»

     Коли на сході України розпочався збройний конфлікт і величезна кількість родин з дітьми стали вимушеними переселенцями, виникло багато проблем з їхньою адаптацією на новому місці проживання. Частина дітей перебувала в стресі через побачене  в дома, частина не могла звикнути до нової школи, вчителів, знайти нових друзів, у декого були усі ці та безліч інших проблем. 

     Тому представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні звернулося до Служби Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) по допомогу у фінансуванні проекту   «Вчимося жити разом».

     Представництво  ЮНІСЕФ в Україні залучило до виконання проекту «Вчимося жити разом» дві організації. Перша – це громадська організація «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту, яка виконує проект в частині впровадження освіти на засадах розвитку життєвих навичок. Другим виконавцем проекту «Вчимося жити разом» є Національний Університет «Києво-Могилянська  Академія», який виконує проект в частині надання психосоціальної допомоги.

     З 7 по 9 червня  в м. Токмак відбувся тренінг «Методика викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» в основній і старшій школі». Мета цього тренінгу – підготовка педагогів-тренерів для впровадження і викладання цього тренінгового курсу. На цих заняттях проходили підготовку вчителі нашого навчального закладу Гамова Тетяна Василівна та Васильченко Лілія Іванівна.

     Вони були  ознайомлені з концепцією, змістом і методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом».  Було представлено вступні презентації з даної тематики та проведено демонстраційний тренінг. Першого ж дня розподілили тренінги між вчителями для подальшої їх демонстрації. Отже, кожен мав можливість спробувати себе в ролі тренера, вибірково відпрацьовуючи уроки-тренінги для учнів 5-10(11) класів за курсом «Вчимося жити разом».  Крім цього, провівши тренінг, обговорювались пропозиції і рекомендації щодо удосконалення розробок занять. Також було представлено підсумкові презентації та з’ясовано усі питання, які виникли протягом трьох днів проходження тренінгового курсу.  Цього ж дня відбулося урочисте вручення сертифікатів. Для повного уявлення картини даного тренінгу пропонуємо вашій увазі фотозвіт.