"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Прем’єра постановки “Ромео і Джульєтта” на шкільній сцені

      Серед почуттів, на які здатна людина, мабуть, найсильнішим і найяскравішим є кохання. Данте Аліг’єрі стверджував, що це та енергія, що приводить  в дію Сонце і світила. Не злічити, скільки творів присвячено цьому великому почуттю. Та ніхто з письменників і поетів не підносив його на таку висоту, як Вільям Шекспір. Це ми бачимо в його сонетах і в безсмертній про кохання і ненависті  п’єсі «Ромео і Джульєтта».

     Життя – це любов! Без любові немає життя, немає продовження роду.  Ми любимо з самого народження – маму, тата, день і ніч, сонце і дощик, тепло і холод, життя… Любити і бути коханим — найбільше щастя. Саме 14 лютого, в день усіх закоханих  у нашій школі відбулася прем’єра постановки п’єси Вільяма Шкспіра «Ромео і Джульєтта». Чотирнадцять років – вік першого кохання. Скільки ж років було і Джульєтті. Саме у 8 класі вивчається ця п’єса  на уроках зарубіжної літератури. Вона не втратила  своєї актуальності протягом століть. Вихованці Лілії Іванівни спробували себе в ролі акторів, намагалися передати почуття та  вчинки героїв, відчути дух тієї епохи. Світ постійно змінюється, але людські стосунки і пристрасті, описані Шекспіром, – ні.

     Трагедія про Ромео та Джульєтту відомого англійського поета і драматурга епохи Відродження Вільяма Шекспіра  пронизана світлим почуттям любові і перемагає не тільки багаторічну людську ворожнечу, але й смерть.

     Давайте берегти нашу любов, почуття, щоб ніякі хуртовини, ніякі морози не стали перепоною на нашому шляху. Нехай з кожним роком ваші почуття будуть тільки міцнішими. Ще хочу побажати, щоб ви ніколи не зраджували свою мрію і вірили в світлу любов, проявляли ніжність і турботу, літали в хмарах щастя і ловили натхнення.

     У виставі участь приймали учні 8 класу (Алєксєєнко Я., Аникєєва В., Богиня Д., Булавін В., Васильченко В., Гриценко С., Каптьол С., Кириченко І., Коваленко Є., Лехасенко Н., Литвиненко Н., Маслов Д., Морус І., Надрічна О., Оберемок О., Овдієнко А., Отрішко А.,) та учень 9 класу Надрічний М.,

     Виставу підготувала вчитель зарубіжної літератури Васильченко Лілія Іванівна.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі Прем’єра постановки “Ромео і Джульєтта” на шкільній сцені (2017 рік)