"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Подарунок пам’яті

     29 квітня, в день проведення обласного турніру з міні-футболу, на урочистій лінійці голова Оріхівської районної  ради Дудніченко  К.В.  подарувала нашому навчальному закладу  2 саджанці  туї.

     Такий подарунок символізував пам'ять про   Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого.  Героя, який звільнив с. Мала Токмачка від загарбників. Саме на честь С.Ю. Білого щороку проводиться турнір з міні-футболу.   У своєму виступі Каріна Василівна наголосила на тому, що пам'ять живе вічно в наших серцях, ми повинні пам’ятати ті страшні 1941-1945 роки війни, дякувати визволителям за те, що дали право жити в вільній країні.  Учні-старшокласники разом з працівниками школи, висадили дерева на території школи.

     Туя - вічнозелене хвойне дерево з сімейства кипарисових. У природних умовах дерева туї досягають до 10 метрів у висоту. Розрізняють п'ять видів туй – західна, китайська, корейська, японська і складчаста. Всі види вічнозелені з щільною кроною, а хвоя добре переносить холоди і забрудненність повітря.  У деревині туї міститься ароматичні ефірні олії, які надають їй приємний запах.

     Дякуємо за подарунок.