"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Пізнавальна навчальна екскурсія

     7 квітня 2016 року,  у канікулярний період, учні 7-9 класів нашої школи  мали змогу відвідати історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» та домашній зоопарк в місті Василівці Запорізької області. Зміст екскурсій пов'язаний з виконанням навчальної програми з історії та зоології.

     Цікавою та пізнавальною стала екскурсія  «Садибою Попова». Екскурсовод ознайомила учнів з історією роду Попових, будівництвом споруд, історією садиби у  різні періоди історії.  У музеї учні ознайомились з  залою історії замку Попова, залою  етнографії, де були представлені експонати – речі, якими користувалися   у   2-й половини  XIX століття,  з  творами місцевих художників,   архітектурним макетом поруйнованого замка,  рештки речей з колишнього замку, а саме посуд, меблі тощо.

     Далі, учнів чекала не менш цікава екскурсія до домашнього зоопарку. З якими зацікавленими  очима учні спостерігали за розповіддю господарки зоопарку про тварин. Вона повідомила, що в їхньому аматорському  зоопарку є лише хижі тварини:  барбарійські леви, гімалайський ведмідь, бурі ведмеді, амурські  та бенгальські тигри,  леопард.

     Завдяки такому знайомству з дикими тваринами  у учнів відбулось  формування елементів екологічного світорозуміння,  розвиток  позитивного емоційно - ціннісного ставлення до природного довкілля.  Учні  ознайомились з зовнішнім виглядом тварин, характером, особливостями та потребами тварин.

     По завершенню екскурсії учні  з гарним настроєм повернулися до дому та ще довго ділилися своїми враженнями з батьками, друзями та знайомими.

     Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланнями: "Садиба Попова" (2016 рік), Зоопарк (2016 рік).