"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Підготовка майбутніх учнів «Нової української школи»

       «Бути готовим до школи - не значить уміти читати, писати, рахувати. Бути готовим до школи - значить бути готовим всьому цьому  навчатися.» Під таким гаслом працюють вчителі початкових класів нашої школи.

       З 4 червня на базі дошкільного освітнього закладу «Казка» проходять підготовчі адаптаційні заняття майбутніх першокласників. Їх в цьому році 26. Проводить заняття для майбутніх першачків вчитель початкових класів Величко І.М., яка і сама зараз активно навчається, готуючись до роботи в «Новій українській школі».

      Метою проведення таких занять є знайомство з дітьми, адаптація їх до нового освітнього середовища, створення позитивного емоційно-психологічного клімату, розвиток комунікативних навичок.

      Робочий день розпочинається з ранкової зустрічі на килимку, а далі - цікаві театралізовані заняття, захоплюючі розповіді, прогулянки на свіжому повітрі, робота в групах над створенням міні-проектів. В ході занять вчитель спостерігає за дітьми, вивчає їх індивідуальні особливості, визначає рівень готовності до школи.

        По закінченню занять кожен із батьків отримає від вчителя індивідуальні рекомендації по підготовці своєї дитини   до навчання у 1 класі.

       Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Підготовка майбутніх учнів «Нової української школи» (2018 рік).