"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Підготовка майбутніх першокласників

     «Бути готовим до школи-не значить уміти читати, писати, рахувати. Бути готовим до школи-значить бути готовим всьому цьому  навчитися.» Під таким гаслом працюють вчителі початкових класів нашої школи.

     З 1 червня на базі дошкільного учбового закладу «Казка» ведуться підготовчі адаптаційні заняття майбутніх першокласників. Їх в цьому році 34. Проводять заняття вчителі початкових класів Орловська В.М. та Чубенок С.Ю. З якою метою ми проводимо такі заняття? Шестирічна дитина може скільки завгодно добре бути підготовлена до школи в плані загальної освіти і розвиненого інтелекту, але не варто випускати з уваги його психічного стану. Адже школа – це дисципліна, сидіння за партою тривалий час, строгий режим уроків, спілкування з вчителями, учнями. На заняттях вчителі враховують індивідуальні особливості дітей: розвивають здатність слухати, уміння переказувати; проводять зорове зіставлення; разом з дітьми аналізують, порівнюють, вчать робити висновки.

     Все це необхідно для того, щоб майбутній школяр на момент вступу в 1 клас умів: слухати дорослого і сприймати його вказівки, керуватися ними під час занять; усвідомлювати необхідність запитувати, якщо завдання йому не зрозуміло; оцінювати свою роботу; порівнювати найпростіші предмети.

     Завдання вчителів на цьому етапі- пробудити, полегшити, розвивати внутрішні сили малюка, створити позитивний, емоційний клімат у групі однолітків, в якій дитина розкривається, розквітне, як особистість.