"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Перукарські справи

     Школа – це місце зростання молодого покоління, місце, де маленькі громадяни нашої країни отримують знання з багатьох дисциплін, вчаться орієнтуватися в навколишньому світі. І все це для того, щоб мати можливість в майбутньому стати успішними, самостійними людьми. І тут не малу роль виконує профорієнтація вже в початковій школі.

      Так, 31 травня, учні 1 класу, разом з вихователем групи продовженого дня  Остряницею О.Д.,   побували в перукарні с. Мала Токмачка. Метою  екскурсії було познайомити дітей з професією перукаря, особливостями роботи майстрів перукарської справи. Школярів гостинно запросили до зали уважні працівники – Чучко Олена Миколаївна та Пругло Яна Петрівна – випускниця нашої школи. Працівниці розповіли дітям про історію створення цього закладу в с. Мала Токмачка. Учні уважно слухали про важливість щоденного догляду за волоссям. Учні особливо раділи, коли майстрині на «маленьких клієнтах» показали стрижки та зачіски.

     По закінченню зустрічі майстрині, на згадку, подарували першокласникам фотографії з зачісками для дівчаток. Ця професія викликали неабиякий інтерес саме у них. Адже виглядати охайно, красиво – мрія кожної дівчини, а ще цікавіше дарувати красу і гарний настрій іншим.