"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Пам’яті жертв Голодомору

     24 листопада 2017 року в стінах школи було проведено ряд заходів щодо вшанування пам’яті жертв Голодоморів.

     Оформлена виставка художньої та науково-публіцистичної літератури, де представлені такі книги: «Голодомор 1932-1933 років в Україні Запорізький вимір», «Національна книга пам’яті  жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні Запорізька область» та інші.

     У вестибюлі школи запалено свічки пам’яті жертв Голодоморів.

     На дошці оголошень подано інформаційні матеріали та статистичні данні щодо жертв Голодомору 1932-1933років.

     Учні 9-го класу побували біля нововстановленого пам’ятного знаку «Жертвам голодоморів та політичних репресій» біля церкви в центрі села, де вшанували пам'ять безневинних жертв і запалили Свічку Пам’яті .

     Учні 9-11 класів прийняли участь у проведенні конференції «Безневинні жертви тоталітарного режиму» в ході якої було переглянуто фільм «Територія Голодомору: пам'ять невмируща», а також учнями 11-го класу представлено презентацію «Голодомор 1932-1933 років», де була висвітлена основна інформація по даній темі. Фільм був подарований школі Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору» в ході його презентації 5 жовтня 2017 року в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї.

     У День Пам’яті на території Свято-Вознесенського храму, що розташований у центрі села, на кошти громади при сприянні сільського голови Малахатка Анатолія Миколайовича було встановлено пам’ятний знак жертвам Голодомору та політичних репресій. Мешканці села, учні та вчителі школи прийняли участь у його відкритті.

     Детальну інформацію про події Голодомору можна отримати за посиланням: Меморіал жертв Голодомору.

     До вашої уваги фільм: «Територія Голодомору: пам'ять невмируща».

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Пам’яті жертв Голодомору (2017 рік).