"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Пам’ятаємо. Перемагаємо

     Ми - українці! Ми ніколи не забудемо подвиг своїх близьких у Другій світовій війні. 9 травня педагогічний та учнівський колектив нашої школи гідно вшанували подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловили повагу усім борцям проти нацизму,  увічнили пам’ять  загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

     Війна принесла багато горя.  У  кожній родині втратили дорогих людей, у багатьох з них навіть немає могили... Молоді хлопці гинули в страшних боях, не скуштувавши як слід життя. Діти воєнних  років не могли й думати про красиві іграшки. Багато з них залишилися сиротами. А з війни поверталися солдати опалені війною, не тільки з ранами на тілі, але й з болем у душі.

     З якою відповідальністю, почуттям вдячності воїнам-визволителям учні школи несли гірлянду, покладали квіти до Меморіалу загиблим воїнам, прийняли участь в уростистостях.  Зараз ми, як ніколи,  усвідомлюємо,  що таке війна. Багато односельців  беруть участь у бойових діях у  зоні АТО на сході України. Саме їх побратими, що вже пройшли службу,  були запрошені до Меморіалу загиблих воїнів. Кожного року учні школи проводять операцію «Світанок», метою такої операції є привітання учасників Другої світової війни з Днем Перемоги.  

     9 травня - День Перемоги - свято і світле, і сумне одночасно. З одного боку, наша армія здобула перемогу, звільнила нашу країну. Але все це дуже дорогою ціною - мільйонів життів, річок сліз і безліччю покалічених доль. Подякувати ветеранам - живим і померлим - за їхній подвиг у День Перемоги - найменше, що ми можемо зробити.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: Пам’ятаємо. Перемагаємо (2016 рік)