"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

А пам'ять живе у серцях…

     Війна… Страшне слово, скільки в ньому ненависті, злості, крові, сліз, розбитих сердець, скалічених доль, смертей, болю, а заразом це відвага, мужність, героїзм, подвиг і нарешті Перемога! Яке щастя, що та, така вистраждана, вимолена перемога була за нами, що не задарма мільйони радянських солдат полягли у сиру землю на полях битви, вони віддали найцінніше, що мали – життя, за нас, за своїх нащадків, за мирне і чисте небо над головою, за свободу, за Батьківщину!

     З кожним роком усе далі відходять від нас події Великої Вітчизняної війни. Давно закопані окопи, зарубцювались рани колишніх солдат, але наша пам'ять щоразу повертається до минулого, адже те, що звідано і пережито, не забудеться ніколи! Це подвиг, якого не знала історія!

     Скільки б не змінювалось поколінь на землі, вони повинні знати, що таке фашизм, що таке війна, яких мук і страждань вона принесла і самим німцям, і скільки втрат поніс тоді радянський народ. Ми повинні пам'ятати це аби не допустити ще однієї страшної війни, адже ІІІ Світової - бути не може, бо не буде переможців…

     Напередодні 9 травня учні Малотокмачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів активно включилися у підготовку та проведення заходів, які відбувалися в селі  з нагоди Великої Перемоги (мітинг та концертна програма в будинку культури). 9 Травня – в День Перемоги провели операцію "Світанок”, радо вітаючи ветеранів-односельчан, та ветеранів, що звільняли наше село восени 1943 року; учні та вчителі школи взяли участь у мітинзі, присвяченому Дню Перемоги. З гордістю кращі учні несли почесну варту та покладали гірлянду до меморіалу загиблих воїнів.

     Вічна слава Переможцям! Бажаємо всім міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих років життя, тепла та родинного затишку.

Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі:"Свято Перемоги".