"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Пам'ять про пращурів – відлуння у справах дітей

     Вже традиційно, протягом багатьох років учні школи опікуються благоустроєм своєї шкільної території, благоустроєм меморіального комплексу та братських могил. Тому напередодні святкування Дня Перемоги, учні нашої школи разом зі своїми вчителями, за ініціативи адміністрації та учкому школи, влаштували прибирання, біля оновленого восени, Меморіального комплексу полеглим у боях в роки Другої світової війни. Такі ж молоді хлопці, як і ті, хто сьогодні відстоює незалежність України, віддавали своє життя, визволяючи нашу неньку Україну.

     З ентузіазмом учні прибирали не лише Меморіальний комплекс, а й прилеглу до нього ділянку, від торішнього листя новонасадженого саду, сухих гілок і трави, підмітали та впорядковували алею Меморіального комплексу. А сонце і тепла весняна днина, усвідомлення того, що своєю працею ти віддаєш шану тим, хто загинув в боях за Україну, допомагали їм у цьому.

    З задоволенням  та приємною втомою всі поверталися до школи, а ще – з почуттям поваги до героїчних місць нашого народу, які завжди потрібно пам’ятати і підтримувати у гідному стані. Нам слід наводити лад на всій нашій землі, щоб розквітав, ставав красивішим рідний край, зберігати у серцях пам'ять про історичну минувшину.