"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Осінній дивограй

     Ось і прийшла осінь. Природа готується до зимової сплячки, немов би затихає, віддаючи нам свої останні яскраві фарби – квіти осені – подарунок з літа!

     Осінні квіти особливо радують погляд. На шкільних клумбах пишними узорами квітнуть: айстра, очіток, чорнобривці, петунія, троянда, агератум, сальвія.

     Айстра – королева осіннього саду. Назва (Aster) в перекладі з латини означає «зірка». Очіток (седум) – дуже холодостійка рослина, не боїться навіть заморозків.       Розцвітає він в серпні і навіть, коли майже всі рослини зів’яли чи заснули на зиму, очіток продовжує квітнути свіжою яскравою плямою. І звичайно чорнобривці – квітнуть до самих морозів різнокольоровими шарами: жовтими, оранжевими, червоно-коричневими і радують зеленим листям. Петунія – багаторічна трав’яниста рослина родом з Америки прикрашає нашу нову клумбу яскравими квітами від білого до темно-фіолетового кольорів.

     Агератум – гарна тропічна рослина сімейства айстрових. В перекладі з грецької агератум – вічно молодий, і не дарма його так назвали, від довго цвіте і дивує своїми суцвіттями лавандово-синього кольору. Яскраво-червону краплинку в шкільному квітнику створюють сальвія та целозія.

     Наші клумби прикрашають також багаторічні квіти такі, як хризантема та айстра багаторічна (сентябрина). Квіти осені дуже різноманітні і багатогранні, недарма осінь - найрізнокольоровіша пора року!

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Осінній дивограй".