"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Назустріч мрії

     Станом на сьогодні в Україні досить гостро стоїть проблема у сфері лікування та реабілітації онкохворих діток, адже Україна на другому місці в Європі з поширення захворювання на рак. Захворюваність за останні 10 років зросла на 8%. У структурі онкологічних захворювань у дітей лідирують лейкемія, пухлини головного мозку і кісток. Така статистика в усьому світі, така статистика і в Україні. В Україні гострими лейкеміями хворіють 300-360 пацієнтів на рік. Це діти абсолютно різної вікової категорії - від одного місяця життя до 18 років, і всі вони потребують дуже агресивного важкого лікування. У першу чергу, це хіміотерапія. На сьогодні, на жаль, зберігається проблема - скільки коштує життя дитини. Коштує воно дорого. 

     При ранньому та правильному встановленні діагнозу і своєчасному початку лікування з подальшим комплексом реабілітаційних заходів 70% злоякісних пухлин у дітей можуть бути вилікувані.

     У зв’язку із ситуацією, яка виникла на Сході України, з’явилася ще одна категорія дітей, якою опікується МБФ «Сильні духом» - це діти, які постраждали під час Антитерористичної операції, зазнали тяжкої психологічної травми та потребують відповідних реабілітаційних програм.

      Учні нашої школи взяли участь у проведенні всеукраїнської благодійної акції  «Назустріч мрії ІІІ» для онкохворих дітей та дітей, які постраждали  під час анти терористичної операції. Зібрані кошти було перераховано на рахунок благодійної організації МБФ «Сильні духом».