"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчально-польові збори

     У такий нелегкий для нашої держави час особливо важливим є навчальний предмет «Захист Вітчизни».  З 20 по 22 квітня 2016 року, згідно навчального плану та програми курсу, були проведені навчально-полові збори для учнів 11 класу.

     Навчально-польові збори проводились з метою закріплення знань, умінь та навичок, одержаних на уроках предмету «Захист Вітчизни», фізкультури, підвищення рівня допризовної підготовки. Цьогорічні збори пройшли  в трьохденний період: 1 день – тактична підготовка, 2 день – прикладна фізична підготовка, основи медичних знань, 3 день – вогнева підготовка, тактична підготовка (для юнаків). Для дівчат було організовано проведення практичних занять на базі школи,  КЗ «Оріхівська центральна районна лікарня» та мікробіологічної лабораторії ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Державної епідеміологічної служби України» у м. Оріхові.

     Найбільш цікавим завданням для хлопців була вогнева підготовка. Учні мали можливість відвідати полігон «Близнюки» та вдосконалити знання з будови автомата, тренування  з  прицілювання, вирішення завдань на визначення прицілу і точки прицілювання. Кожен учень  виконав норматив і практично закріпив свої знання  під наглядом інструктора, стріляючи зі зброї бойовими патронами по мішенях. На шкільному спортмайданчику учні тренувались  в подоланні елементів єдиної смуги перешкод.  

     Для дівчат 11 класу проведено комплексні заняття спеціалістами КЗ «Оріхівська центральна районна лікарня» з надання першої допомоги при кровотечах, переломах, отруєннях. Також вони відвідали мікробіологічну лабораторію, де ознайомились зі специфікою роботи лаборанта-мікробіолога  та отримали корисну інформацію про інфекційні та паразитарні захворювання.

     Результатом клопіткої роботи для юнаків стали залікові занятя зі стрільби, основ військової топографії, основ цивільного захисту, прикладної  фізичної підготовки,  а для дівчат  -  з  основ медичних знань. Головне, що кожен, хто витримав усі випробування, відчув у собі силу та потребу виконувати свій громадянський обов’язок – захищати Вітчизну.

      Додаткову інформацію ви можете отримати за посиланням: Практичні заняття з курсу «Захист Вітчизни».