"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика ( ТОВ «Мала Токмачка»)

     Останній день шкільної практики подарував школярам нові корисні знання та приніс багато позитивних емоцій.  Учні 7 та 10 класів відвідали територію машинно-тракторного парку ТОВ «Мала Токмачка». 
     Рябець Сергій Миколайович - бригадир тракторної бригади - розповів учням про діяльність товариства. На цьому підприємстві учні школи дізнались про кількість та види техніки, яку використовують для роботи, працівників товариства, які забезпечують її функціонування та експлуатацію. Товариство використовує у виробничій діяльності більше 50 одиниць сучасної техніки, що забезпечує повний комплекс сільськогосподарських робіт. 
     З розповіді екскурсовода учні дізнались, що ТОВ «Мала Токмачка» має в обробітку до 7000 га ріллі на території Малотокмачанської громади. Основний напрям роботи – вирощування зернових, зернобобових рослин, кукурудзи. Цього року збирання зернових буде здійснюватись семи комбайнами на площі майже 3000 га. 
     Відремонтована та по-сучасному обладнана допоміжна майстерня. На території висаджено фруктовий сад, обладнані місця для літнього відпочинку. Учні мали змогу відвідати їдальню, де обслуговуються понад 40 чоловік працюючих. Смачні сніданки, обіди та вечері готує кухар Лісняк Лілія Анатоліївна. 
     Школярі не тільки оглядали техніку, а й могли потриматися за кермо цих велетнів, кабіни яких, наче космічні кораблі, оснащені комп’ютерами, навігаторами, кондиціонерами. Горді учні тим, що на цій чудо-техніці нового покоління працюють наші випускники: Манжура Анатолій Григорович та Лобода Роман Володимирович. 
     Бажаємо нашим хліборобам гарних врожаїв, щоб духмяні паляниці були у кожного на столі!

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Навчальна практика ( ТОВ «Мала Токмачка») (2018 рік).