"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика ( ТОВ «Мала Токмачка»)

     У нашій школі розпочалася навчальна практика. Сонячний та теплий ранок сприяв початку пізнавальних та цікавих екскурсій.

     Радо зустріли нас, учнів 5-А та 5-Б класів, на території машинно-тракторного парку ТОВ «Мала Токмачка».

     Зіненко Сергій Миколайович - виконавчий директор товариства-розповів учням про діяльність товариства, що обробляє більше 6 тис.га. ріллі. Господарство має: 15 автомобілів, 6 сучасних комбайнів, 15 одиниць сучасних потужних тракторів та більше 100 одиниць сільськогосподарського причіпного інвентарю.

     Дружич Василь Миколайович – головний інженер товариства – провів цікаву екскурсію по ознайомленню з сучасною сільськогосподарською технікою. Ремонт цієї техніки проводиться спеціалістами сервісних центрів, що говорить про те, наскільки оснащено ці машини, бо обслуговуватися повинно на сучасному обладнанні.

     Відремонтована та по-сучасному обладнана допоміжна майстерня. На території висаджено фруктовий сад, обладнані місця для літнього відпочинку.

     Учні мали змогу відвідати їдальню, де обслуговуються понад 40 чоловік працюючих. Смачні сніданки, обіди та вечері готує кухар Лісняк Лілія Анатоліївна.

     У затишних кабінетах працюють обліковець та завгоспи господарства ( Лянгасова Валентина Василівна та Єськова Валентина Михайлівна).

     Школярі не тільки оглядали техніку, а й могли потриматися за кермо цих велетнів, кабіни яких, наче космічні кораблі оснащені комп’ютерами, навігаторами, кондиціонерами.

     Техніка ( від грецького – мистецтво, майстерність) – сукупність засобів, створених людством для обслуговування своїх потреб виробничого і невиробничого характеру. У техніці матеріалізовані знання і виробничий досвід, накопичені людством у процесі розвитку суспільного виробництва.

     Основне призначення техніки - звільнення людини від виконання фізично важкої або рутинної роботи з метою підвищення ефективності і продуктивності праці, раціонального використання природних ресурсів, а також зниження ймовірності помилки людини при виконанні складних операцій. У цьому переконалися учні 5-А та 5-Б класів, відвідавши машинно-тракторний парк ТОВ «Мала Токмачка». Ці знання знадобляться учням у подальшому вивченні розділу «Основи техніки» ( трудове навчання), бо школярі вже мають уявлення про машини, механізми, сучасну сільськогосподарську техніку.

     А ще горді учні тим, що на цій чудо-техніці нового покоління працюють наші випускники: Манжура Анатолій Григорович та Лобода Роман Володимирович.

     Бажаємо нашим хліборобам гарних врожаїв, щоб духмяні паляниці були у кожного на столі!

     Дякуємо генеральному директору ТОВ « Мала Токмачка» Курману С.І. за всебічну матеріальну підтримку нашого навчального закладу.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: Навчальна практика ( ТОВ « Мала Токмачка») 2017 рік.