"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика (Музеї Запоріжжя)

     6 червня 2017 року учні 7 класу у рамках навчальної практики відвідали Запорізький краєзнавчий музей та музей техніки імені Богуслаєва. Поїздка була здійснена шкільним автобусом за спонсорські кошти.

     В краєзнавчому музеї учні мали можливість переглянути експозиції музею: природа, археологія та доба козацтва. У відділі природи школярі ознайомилися з дивовижною природою Запорізького краю. А в чотирьох залах археології учні побачили історію Запорізького краю від найдавніших часів до ХV століття. Особливе захоплення в учнів викликала колекція сокир доби бронзи, скіфська та  сарматська колекції.

     Окрема експозиція в музеї познайомила з побутом і традиціями ногайських племен, а також учні перенеслися у добу козацтва та побачили, як утворилась Запорізька Січ.

     Відвідавши музей техніки ім. Богуслаєва учні змогли переглянути експозицію, присвячену історії Запорізького моторобудівного заводу, де на основі архівних документів, спогадів спеціалістів, організаторів виробництва відновлена вікова історія створення і розвитку заводу. Тут представлена унікальна колекція реактивних авіаційних двигунів, які випускалися в різні періоди історії.

     На другому поверсі музею розміщена колекція мотоциклів іноземного та вітчизняного виробництва. Також захопила приватна колекція самоварів. Із захопленням учні переглядали експонати музею під відкритим небом, де розміщена велика кількість зразків техніки, як сільськогосподарського так і військового призначення.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Навчальна практика (Музеї Запоріжжя 2017 рік).

     Більше детальної інформації ви можете дізнатися за посиланням: Запорізький обласний краєзнавчий музей та музей ім. Богуслаєва.