"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика ( Історія рідного краю)

     Літо, чудова пора для різноманітних поїздок та екскурсій, особливо коли це навчальна практика у школі. Учні з великим задоволенням відвідують музеї, різні підприємства, а також відвідувати культурно-мистецькі заходи. Ось і сьогодні, 30 травня 2017 року, учням 6 класу була надана можливість відвідати місто Оріхів.

     Саме в цей день, відділом культури та туризму Оріхівської райдержадміністрації, в нашому районному центрі було проведено цикл культурно-мистецьких заходів до 180-річчя дня народження Йогана Янцена (першого міського голови міста Оріхів).  Учні мали змогу переглянути виставку плакатів «Меноніти в історії нашого краю»,яка містила такі розділи : «Трагічна доля 1930-1956», «Маєтки», «Велике переселення. 1943», «Архітектурна спадщина», «Золотий вік.1880-1914 р.р.», «Меблі, як частина культури», «Релігійні течії».

     Сьогодні коли заново відтворюється справжня історія незалежної України, ми пригадуємо ті народи, які в різні часи, в різні епохи жили на території нашого краю і зробили свій внесок в його розбудову. Серед таких народів серед інших є німці-меноніти. Перші меноніти оселилися в Оріхові на початку 1830-х рр.

     У 60-ті роки ХІХ століття на північно-західній околиці с. Мала Токмачка німцями-менонітами було засновано поселення з чудовою назвою Блюменфельд (Квітуче поле), яке проіснувало до початку I світової війни. Матеріали цієї сторінки в ісорії нашого села розміщені в експозиції шкільного історико-краєзнавчого музею «Заселення території села Мала Токмачка».

     Після виставки всіх присутніх було запрошено до глядацької зали районного будинку культури для перегляду творчого відео-проекту «Творці історії Оріхівщини». Під час перегляду відео-проекту зі словами привітання до присутніх звернувся міський голова Сергій Михайлович Герасименко, а творчі номери представили учасники вокального колективу музичної школи ім.. Марії Сокіл. Участь у заході розширила знання учнів з історії рідного краю.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: Навчальна практика ( Історія рідного краю) 2017 рік.