"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика. Підсумки.

     Навчальні екскурсії та навчальна практика є обов’язковими та необхідними складовими навчально-виховного процесу.  Вони передбачають створення умов для наближення змісту навчальних предметів до реального життя, спостереження та дослідження учнями явищ природи і процесів життєдіяльності суспільства,  розширення світогляду школярів, формування в них життєвонеобхідних компетенцій, посилення практичної та професійно-орієнтаційної спрямованості навчально-виховного процесу.

     Згідно до наказу по школі №45-о  від 15.04.2014 «Про затвердження змісту та форм організацій навчальних екскурсій та навчально-виробничої практики, графіку їх проведення» в цьому навчальному році навчальні екскурсії організовувалися з метою формування в учнів уміння спостерігати за навколишнім світом, сприяння розвитку наукового мислення, інтересу до вивченого матеріалу, ознайомлення з культурно-суспільним надбанням нашого краю та людства в цілому, національними традиціями. При виборі об'єктів для проведення екскурсій  враховувався перелік комплексних навчально-тематичних екскурсій з учнівською молоддю, визначалися краєзнавчі, географічні, етнографічні та історичні об'єкти і туристсько-краєзнавчі екскурсійні маршрути.

     Проведення навчальної практики в основній та старшій школі було спрямовано  на розвиток пізнавальної діяльності учнів, залучення їх до пошукової роботи, поглиблення та систематизацію знань, умінь і навичок школярів,  усвідомлення практичної складової навчальних курсів, формування міжпредметних зв’язків  тощо.

     За час проведення літньої навчальної практики та навчальних екскурсій учні нашої школи відвідали підприємство агропромислового комплексу ТОВ «Мала Токмачка», механізований тік с.Мала Токмачка, І околоток  Пологівської  дистанційної колії Придніпровської залізниці, Пологівське локомотивне депо, керамічний цех народних майстрів  Лариси та Віктора Нагурних, пенітенціарну   установу  –  Оріхівську    виправну    колонію    управління    Державної  пенітенціарної служби України в Запорізькій  області  ( №88 ),Гуляйпільский районний краєзнавчий музей, історико-краєзнавчий музей Омельницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Оріхівський районний краєзнавчий музей, державну пожежно-рятувальну частину, Оріхівську районну бібліотеку для дітей,  острів Хортиця, ботанічний сад м. Запоріжжя, ТОВ «Аврора» с. Широке, досліджували  історичну та фольклорну спадщину с.Мала Токмачка, екосистему річки Конки та лугу та інші об’єкти.

Детальніше всю інформацію ви можете  отримати у меню новин та в фотоальбомі нашого сайту.