"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика. Локомотивне депо.

     Місто Пологи – великий залізничний вузол. Підприємствами залізниці здійснюються вантажні та пасажирські перевезення в напрямках: Пологи-Чапліно, Пологи-Бердянськ, Пологи-Запоріжжя. Стабільність роботи залізничного вузла забезпечують його структурні підрозділи: локомотивне депо, станція Пологи, вагонне депо, дистанція колії, дистанція сигналізації та зв’язку та інші.

     4 червня 2014 року учні 5 класу Малотокмачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів здійснили екскурсійну поїздку саме до Пологівського локомотивного депо , начальником якої є Кравець Сергій Вікторович. Нас радо зустрів голова ради ветеранів локомотивного депо Святослав  Олександрович Благовін. Майже всі учні допитувалися: «Що ж таке депо?». Ми дізналися, що локомотивне депо – це депо, в якому проводиться технічне обслуговування або ремонт локомотивів. Депо будуються на великих станціях, там, де формуються  і звідки вирушають в дорогу вантажні та пасажирські потяги.

      Пізнавальну, змістовну інформацію з історії Придніпровської залізниці ми почули з уст машиніста-інструктора Валерія Івановича, який провів цікаву екскурсію в музеї Пологівського локомотивного  депо. Нас познайомили з музейними експонатами, знаряддями праці машиністів в різні часи. Скільки цікавої інформації дізналися про перші майстерні, паровози, про історію розвитку цього виду транспорту. Учні мали змогу оглянути локомотиви, оцінити їх міць. Завершилася наша екскурсія спогляданням панорами депо  з пішохідного переходу, що височить над залізничними коліями.

     У Пологах на честь 100-річчя створення локомотивного депо на постамент поставили трудягу-паровоз. Адже паровоз залишився в історії не тільки як тягова сила, але як і символ минулого століття – «Наш паровоз, вперед лети…». Заходиться він на пероні вокзалу м.Пологи.

     В цей же день учні відвідалиі керамічний цех народних майстрів  Лариси та Віктора Нагурних, де ознайомилися з технічними процесами виробництва керамічних виробів.

     Дякуємо дирекції школи та колективу локомотивного депо за цікаву екскурсію.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Навчальна практика. Локомотивне депо."