"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна екскурсія. Установа пенітенціарної служби.

     4 червня 2014 року під час проведення навчальної практики учні школи  відвідали  пенітенціарну   установу  –  Оріхівську    виправну    колонію    управління    Державної  пенітенціарної служби України в Запорізькій  області  ( №88 ).

   Мета відвідування:  профорієнтація учнів, ознайомлення з системою  пенітенціарної служби України, історією установи, промисловою, матеріально-технічною базою підприємства.

   Діти відвідали музей установи, відвідали з екскурсією штаб установи - робочі місця своїх батьків. Начальник установи полковник внутрішньої служби Віталій  Іванович Чорний ( випускник школи 1993 року випуску ) ознайомив учнів з історією  створення Оріхівської виправної колоні, розповів про людей, чий досвід став безцінним спадком кримінально-виконавчої системи.  З цікавістю  учні слухали про підприємство установи та продукцію, яка на ньому виготовляється.

   Заступник начальника установи підполковник внутрішньої служби Людмила Василівна Васильченко ( випускниця школи 1990 року випуску  ) розповіла дітям і про сумну сторінку в житті колонії  -  про Супруна Олександра Григоровича, співробітника, який 9 жовтня 1981 року загинув в нерівній сутичці з озброєним  злочинцем, перешкоджаючи його втечі із колонії.

   5 червня 2014 року для групи учнів було проведено ознайомлення з внутрішнім життям, побутовими умовами, системою виховної і освітньої діяльності установи, виробничою базою промислового підприємства установи.

      Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі "Навчальна екскурсія. Установа пенітенціарної служби."

     Детальніше на сайті "Управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області" в статті "Оріхівську виправну колонію (№88) відвідали підшефні" та "В Оріхівській виправній колонії (№88) лунав останній дзвоник та вручали атестати про середню освіту"