"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна екскурсія. Пологівський районний краєзнавчий музей

     Учні нашої школи є постійними відвідувачами Пологівського районного краєзнавчого музею. Ось і сьогодні, 31 травня 2017 року, під час проведення навчальних екскурсій, учні 5-А та 5 –Б класу під супроводом Біньковської Олени Сергіївни та Дунди Анастасії Вікторівни відвідали його.

     Будівля, у якій розташовується музей, є однією із найстаріших у місті. Свого часу, це була оселя заможних купців, братів Сандомирських, власників скляного заводу станції Пологи. Після подій 1917 року тут знаходилася Пологська міліція, згодом – банк. А з 1968 року тут функціонує краєзнавчий музей. Ініціатором його створення і першим директором був краєзнавець О.В. Чудновський.

     На вході до музею нас радо зустріла та запросила  директор - Садова Ірина Павлівна. Екскурсію для учнів провели наукові  співробітники Колісник Наталія Сергіївна та Самобоча Олена Вікторівна. Привітні екскурсоводи одразу ж зацікавили своєю розповіддю всіх учнів.

     До уваги дітей було представлено 6 експозиційних зал: «Природа Пологівщини», «Археологія та заселення краю», «Наш край на початку ХХ століття», «Пологівський район напередодні та в роки Другої світової війни», «Сучасність рідного краю» та виставкова зала.

     По завершенню екскурсії учням було запропоновано переглянути цікавий і незвичайний мультфільм створений з чудової пластилінової анімації «На берегах Кінської».

     Фотоальбом ви можете переглянути у фотоальбомі: Навчальна екскурсія.Пологівський районний краєзнавчий музей (2017 рік.)

     Детальнішу інформацію про Комунальну установу ви можете переглянути на сайті  «Пологівський районний краєзнавчий музей» .