"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна екскурсія. Історична і фольклорна спадщина.

     Токмачанська земля багата талановитими людьми.   Серед них  Левченко  Галина  Дмитрівна, яка нагороджена  орденом  Княгині Ольги третього ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток культурно-мистецької спадщини України, високу професійну майстерність та активну участь у проведені фестивалю мистецтв України.

      5 червня  учні  1 класу провели   зустріч з цією талановитою жінкою.  Зустріч відбулася в кімнаті – вітальні  при сільському будинку культури. Цікава розповідь Галини Дмитрівни про  давнє минуле  супроводжувалася  демонстрацією експонатів, народною музикою, співом. З захопленням діти приймали участь в бесіді  та рольових іграх. Дівчатка вчилися прясти, затовкувати сало до борщу, в’язати снопи ,виливали вершки в маслобойку. А хлопчаки садовили макітру в піч, збивали масло в ручній маслобойці, загрібали сіно, вибивали зерно із снопів ціпами.

    В кінці зустрічі учні класу  сфотографувалися з Галиною Дмитрівною біля пам’ятного знаку , на якому викарбовані слова: «Село моє рідне, моя Батьківщино, тобою, Токмачко, я завжди горжусь…»,  що належать засновниці народного ансамблю «Токмачаночка», у минулому вчителю української мови та літератури нашої школи – Марії Миколаївні Грицаненко.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі "Навчальна екскурсія. Історична і фольклорна спадщина."