"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Міжнародний конкурс шкільних медіа

     З метою підвищення медіаграмотності школярів, захисту свободи слова та вітчизняного інформаційного простору у м. Миколаєві щорічно проводиться Міжнародний конкурс шкільних медіа. В ньому беруть участь газети, теле-, фото-, радіорепортажі шкіл, ліцеїв, гімназій, професійно-технічних навчальних закладів з усієї України та інших країн світу. Всього участь у конкурсі цього року взяли 2032 конкурсні роботи з України та інших держав, в тому числі і наша шкільна газета «Форум».

     Видавнича справа в нашій школі діє з грудня 2001 року, розпочавши випуск шкільного часопису «Дзвінок», сторінки якого стали інформаційним довідником з питань навчально-виховної діяльності і життя школи, місцем висвітлення проблем закладу і шляхів їх вирішення. В 2005 році, за ініціативою учнівського комітету було створено другу шкільну газету – інформаційно-розважальний бюлетень «Форум», де редакційна група під керівництвом вчителя зарубіжної літератури Васильченко Лілії Іванівни  спробувала себе у ролі журналістів, коректорів, редакторів, дизайнерів, дописувачів, фотокореспондентів.

     26 квітня в м. Миколаєві відбулася церемонії нагородження переможців ХХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа. Учнівський інформаційний бюлетень нашої школи «Форум» нагороджено Дипломом лауреата Міжнародного конкурсу шкільних медіа. На сьогодні конкурс шкільних медіа - це найбільший юнкорівський захід в Україні, рівень якого високо оцінюють вітчизняні та  міжнародні журналістські організації. Організаторами цього конкурсу виступають Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Академія молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення.

      Вітаємо шкільну редакційну групу у складі: Шепель Є., Лось Л., Трегуб А. – (11 клас), Остряниці К., Каіри А.- (10 клас), Анікєєвої В., Отрішко А., Надрічної О. – (9 клас), Крохмаль А., Сковородка К., Анікєєвої В. – (8 клас), Васильченко Д., Заяц А.- (7 клас). та їх керівника Васильченко Л.І.