"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Міжнародний День музеїв

     З 1975 року у   КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.»   Оріхівської районної  ради Запорізької області  діє  історико-краєзнавчий  музей – один з шкільних центрів виховної, науково-дослідницької діяльності  закладу. Змістовна  робота шкільного музею належним чином  оцінена – він має звання  «Зразковий шкільний музей».

      Музейні предмети розміщені як у спеціально обладнаному приміщенні закладу, так і на території школи – у експозиції музею  просто неба,  котра була створена 5 років тому і постійно поповнюється експонатами, що ілюструють розвиток освіти, сільськогосподарського виробництва, транспортної і будівельної інфраструктури нашого краю кінця ХІХ – початку   ХХ століття.

     Експозиція шкільного музею просто неба логічно увійшла в ансамбль надвірних споруд та  паркових   насаджень  закладу.

     Напередодні Міжнародного Дня музеїв, після річної пошукової, дослідницької, реставраційної роботи, експозиція, зусиллями учнів, вчителів, односельчан, поповнилася новими експонатами, що викликають інтерес   всіх  небайдужих до історії нашого краю.

     Детальнішу інформацію ви можете отримати за посилання: Музейна ретроспектива   та переглянути фотоальбом: "Міжнародний День музеїв" (2016 рік)